EFT Relatietherapie voor een liefdevolle relatie

Relatiecrisis of elkaar kwijtgeraakt? Behoefte aan meer intimiteit? Vind elkaar weer met EFT Relatietherapie
Afspraak makenOver

Relatietherapie

De kwaliteit van je relatie bepalend voor de kwaliteit van je leven.

We worstelen allemaal wel eens met onze liefdesrelaties en lopen dan vast in het realiseren van onze verlangens. Je bent van harte welkom als individu en als stel om vragen en verlangens op het gebied van relaties en intimiteit te onderzoeken en daarin te groeien. Ook als er twijfels zijn over de relatie of als het verlangen nog niet helemaal helder is zijn jullie van harte welkom. Dan staan we hier eerst bij stil om tot een heldere keuze te komen.

Om de begeleiding succesvol te laten zijn is het belangrijk dat er in ieder geval nog een klein vlammetje is, dat mag ook een waakvlammetje zijn. Daarnaast moeten jullie allebei de bereidheid hebben om je eigen aandeel in jullie dynamiek te onderzoeken. Mocht er sprake zijn verslaving of geweld dan is begeleiding door ons minder passend omdat we niet beschikken over een crisisdienst.

Je relatie kan zo eenzaam voelen

Toen jullie elkaar net kenden, waren jullie straalverliefd. In de loop van de tijd kwamen er wat haarscheurtjes in het mooie beeld dat je van elkaar had, en nu lijkt de kloof onoverbrugbaar. Hoe is het toch zover gekomen? Het was zo mooi in het begin, en nu vechten jullie elkaar de tent uit. En je hebt geen idee hoe het anders moet.

Het lijkt wel alsof jullie een heel andere taal spreken en daardoor elkaar niet begrijpen. Goedbedoelde gesprekken ontaarden in onbegrip, ruzie en verwijdering. Kleine misverstanden kunnen razendsnel escaleren.

Jullie vervreemden steeds meer van elkaar. De terugkerende irritaties, spanningen en ruzies maken je wanhopig.

Je voelt je eenzaam en onbegrepen en jullie slapen steeds vaker met de ruggen naar elkaar toe. Je wilt meer verbinding maar weet niet hoe je de afstand kunt overbruggen.

Er is sprake van een affaire of een derde en je voelt je niet meer geborgen in de relatie.

Scheiden of weggaan lijkt de enige oplossing, maar diep van binnen is dat niet wat je wilt.

Je mist de verdieping en intimiteit

In het begin vreeën jullie de sterren van de hemel. Nu, een paar jaar later en wellicht een paar kinderen rijker, is  jullie relatie een goed geoliede machine geworden en is de erotiek ver te zoeken. Aan het einde van de dag ben je moe en geïrriteerd naar elkaar, hoeveel je ook van elkaar en van de kinderen houdt.

Echt aan elkaar toe komen lukt nauwelijks. En eigenlijk heb je er ook de energie niet voor. Je zit liever op bank Netflix te kijken. De afstand wordt steeds groter en het lijkt of jullie niet goed meer weten waarom jullie ook alweer voor elkaar hebben gekozen. 

Er worden steeds meer verschillen zichtbaar tussen jullie, op het gebied van intimiteit, opvoeding en financien en je zoekt manieren om daarmee om te gaan.

Door jullie drukke leven verliezen jullie elkaar als partners en geliefden uit het oog.

Door therapie of begeleiding weer verbinding en intimiteit

Lastige onderwerpen kunnen besproken worden zodat jullie elkaar echt kunnen ontmoeten. Je voelt je gehoord en begrepen in de relatie.

De relatie wordt een bron van levenslust en plezier voor jullie allebei. De verbinding met elkaar heeft prioriteit waardoor de liefde levend en voelbaar is.

Jullie geven de intimiteit en de seksualiteit opnieuw vorm, voorbij de ruzies en eerdere kwetsingen. Intimiteit en seksualiteit worden weer een gebied waarin je kunt ontdekken en waarin het weer kan stromen.

De verliefdheid die je voelde in het begin is weer terug. Jullie raken elkaar weer aan en er is intimiteit.

Jullie gaan herkennen wanneer het dreigt te escaleren zodat je tijdig kunt ingrijpen.

Jullie steunen elkaar wanneer je daar behoefte aan hebt.

Voor meer informatie lees ook het blog ‘Wat is relatietherapie?’

 

 

Gratis aanbod

Gratis Relatiesessie

We gaan drie kwartier in gesprek aan de hand van julie vraag. Jullie krijgen waardevolle tips waar je mee verder kunt.

Gratis online relatietraining ‘Elkaar weer vinden’

Weggaan of blijven? Deze online relatietraining helpt jullie weer met elkaar in contact te komen.

Dit kenmerkt Het Relatie Atelier

  Daadwerkelijke groei in relaties door zonder oordeel te kijken naar wat er speelt en zicht te krijgen op de patronen

  Concrete handvatten en oefeningen om te groeien in jullie relatie

  Openhartigheid, zorgvuldigheid en humor

  Wij kennen vanuit onze eigen ervaring ook de problemen die kunnen spelen in een relatie, daarnaast zijn we opgeleid als psycholoog, EFT therapeut en op het gebied van systemisch werk

  Persoonlijke benadering waarbij jullie vraag en situatie centraal staan

  Alles mag aan bod komen, ook lastige onderwerpen als seksualiteit en intimiteit, ontrouw en verlies

  Ervaringen

  Mark – 42 jaar

  Van grote waarde daarbij is dat hij niet bang is om te zeggen wat hij aantreft, maar dat wel op een constructieve manier doet.

  Beate – 41 jaar

  Het heeft mij opgeleverd dat ik een helder inzicht heb gekregen in hoe ik mij verhoud tot mijzelf, tot anderen maar ook tot de wereld in algemene zin. Wat zijn mijn onbewuste patronen? Voorheen konden die patronen mij blijven overvallen en verbazen.

  Lennert – 52 jaar

  Met Tijn is het fijn werken. Samen kijken naar wat er speelt, altijd verdiepend. Ik ervaar altijd veel ruimte om te verkennen en geen oordeel. Super fijn en het levert mij altijd veel inzicht en vertrouwen op voor mijn privé en werkrelaties. Tijn kan ik van harte...

  Marieke – 54 jaar

  Het bijzondere bij Het relatie atelier is dat we zowel met Iris als met Tijn kunnen werken. Ik vind het erg prettig om beide invalshoeken mee te krijgen. Het spreekt me ook erg aan dat er vooral naar oplossingen wordt gekeken (ipv eindeloos bespreken van problemen). ...

  Marja – 54 jaar

  "Afgelopen maanden heb ik diverse gesprekken met Iris mogen voeren. Door het vertrouwde en veilige gevoel heb ik snel stappen kunnen maken en ook durven nemen. In Iris vond ik iemand die samen met mij de weg schoonveegde zodat mijn eigen pad weer zichtbaar werd."

  Welkom

  Wij horen graag van jullie en nemen binnen een werkdag contact op.

  Ja ik ontvang graag de mini training en relevante updates

  Dankjewel! Je ontvangt de training de komende 3 weken per e-mail.