Over Het Relatie Atelier

Communicatie, intimiteit en seksualiteit zijn belangrijke pijlers van een relatie – we helpen stellen om elkaar daarin weer te vinden

Tijn

Alles klopte in onze relatie. Fantastische kinderen, interessant werk, geweldige vrienden, regelmatig sporten en een mooi huis. En toch miste ik de verdieping en sprankeling tussen ons. Mijn diepste wens was om Iris helemaal te ontmoeten in de intimiteit en seksualiteit. Niet alleen mijn eigen passie en verlangen te voelen, maar ook die van haar. Ik dacht dat zij daarvoor iets te doen had, maar dat bleek niet geval. Doordat ik vaker het initiatief nam of het gesprek aanging haalde ik eigenlijk alle ruimte voor haar weg. De contactadvertentie die ik geschreven heb in een van de opleidingen die ik gedaan heb vat mijn kant goed samen: ‘Verbindende man zoekt vertrekkende vrouw om achteraan te rennen, zodat hij zijn eigen eenzaamheid niet hoeft te voelen’. Best benauwend ook, maar zo deed ik het.

Om Iris de ruimte te geven moest ik leren wachten, met mijn hart open. Aangezien ik gewend ben om altijd iets te ‘doen’ en ook snel negatief kan zijn kwam ik daarin heel veel tegen. En heeft het me uiteindelijk geleerd om echt te vertrouwen en mijn hart te openen. Van hieruit kon een heel nieuw liefdesleven ontstaan waarin we elkaar werkelijk ontmoeten. Dat iedere keer weer anders is en zich blijft verdiepen. De belofte die onze relatie voor mijn gevoel inhield toen we elkaar ruim 20 jaar geleden tegenkwamen is na zo’n 15 jaar zoeken realiteit geworden. Dat gun ik iedereen, en liefst eerder dan na 15 jaar!

Seksualiteit en intimiteit zijn zulke interessante gebieden. Het kan fantastisch zijn om een geweldige vrijpartij te hebben waar je nog dagen plezier van hebt. Het kan ook verschrikkelijk zijn als het niet lukt om elkaar te vinden. Of dat je op elkaars tenen gaat staan en de dans al afgelopen is voordat die goed en wel begon. Er spelen zoveel zaken een rol bij intimiteit en seksualiteit. Met heel veel plezier help ik stellen om dit te ontrafelen zodat hun liefdesleven weer gaat stromen.

Iris

Ik ben getrouwd met Tijn en moeder van drie kinderen. Ik ben een kind van ouders met een psychische problematiek. In mijn relatie met Tijn is dat jarenlang een complicerende factor geweest. Dat heeft te maken met de moeite die ik had om me werkelijk te hechten en veilig te voelen bij met Tijn. Omdat er in mijn jeugd geen veilige hechting mogelijk was, en ik dat niet geleerd heb als jong kind. Heel lang heb ik niet geweten dat ik een KOPP-kind was, omdat mijn ouders beide geen diagnose hadden. KOPP staat voor Kind van Ouders met Psychische Problemen. Door al vanaf mijn twintigste bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling ontdekte ik door de jaren heen steeds meer wat mijn patronen zijn en hoe dit zich uiten in relaties. Wanneer ik het gevoel heb dat iemand teveel van mij wil, dan trek ik me terug. Met Tijn heb ik geleerd om te voelen wat ik nodig heb in de relatie en dat in balans te brengen met wat ik geef en wat ik ontvang. In plaats van heel veel te geven, meer dan goed voor me is, en wanneer de emmer overloopt me terug te trekken en niet meer beschikbaar te zijn. Wat ik elke keer weer zo bijzonder vind is te zien dat hoe we ons als kind hebben kunnen hechten aan onze ouders een blauwdruk is voor de relaties in ons leven. EFT is voor mij, kort gezegd, een herkansing in hechting. Ik vind het ongelooflijk inspirerend om te werken met stellen en bloot te leggen waar de pijn zit. En vervolgens te zien dat zij een nieuwe vorm vinden in zich openen naar elkaar en zich van daaruit opnieuw te hechten.

Het Relatie Atelier

We helpen stellen en individuen om te groeien in hun relatie, beter te communiceren en om een fijner liefdesleven te hebben. We werken op de laag die er werkelijk toe doet omdat dat leidt tot duurzame verandering. Niet makkelijk, het kan gepaard gaan met ongemak en emoties. Dat mag er allemaal zijn en daar begeleiden we jullie doorheen. Dat is niet makkelijk, wel diepgaand.

Intimiteit en seksualiteit zijn een spiegel van de relatie. Als de communicatie niet loopt en jullie niet lekker in je vel zitten dan vrijt het ook niet lekker. En andersom: als de intimiteit en seksualiteit stromen verloopt alles soepeler.

Intimiteit en seksualiteit laten heel duidelijk de patronen zien en vormen een gebied waar vaak veel groei mogelijk is. Van een oorzaak van meningsverschillen kunnen ze veranderen in een bron van energie en liefde. ‘Fix the sex and your relationship will transform’, is hoe Esther Perel het samenvat en waar we graag aan werken.

Benieuwd wat we voor jullie kunnen betekenen? Neem hieronder contact op.

Welkom

Wij horen graag van jullie en nemen binnen een werkdag contact op.

Ja ik ontvang graag de mini training en relevante updates

Dankjewel! Je ontvangt de training de komende 3 weken per e-mail.