Over Het Relatie Atelier

We helpen stellen om te groeien in hun relatie, om sterker uit een relatiecrisis te komen en om meer liefde en intimiteit te ervaren.

Tijn

Ik ben eenentwintig jaar getrouwd met Iris en vader van vier kinderen. Na mijn studie psychologie heb ik verschillende functies binnen HR vervuld, de laatste jaren als HR interim manager. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de dynamieken van relaties. Die van anderen en ook van mijn eigen relatie. Ik ben nieuwsgierig naar wat er onder de bovenlaag schuilt, en heb ook mijn eigen niet zo fraaie kanten moeten aankijken om opnieuw de verbinding te kunnen maken.

Voor mij waren er, toen ik jonger was, twee mogelijkheden in relaties: verliefdheid of chagrijn. Van verliefdheid naar ruzies, dat ging vanzelf, maar weer terugkomen bij de liefde, dat was echt een zoektocht. Voor ik het wist, zaten we allebei op ons eigen eiland. Ik ben een bruggenbouwer, maar ik heb ook moeten leren om te wachten. Af te wachten en mijn hart weer te openen, als het door ruzies of teleurstelling gesloten was. Dat vind ik niet altijd makkelijk, maar door op mijn handen te zitten en mijn eigen pijn te dragen, kunnen we elkaar wel weer opnieuw vinden.

Door mijn eigen persoonlijke proces en door de opleidingen die ik heb gevolgd heb ik veel geleerd over hoe relaties werken. En over wat ik zelf moet doen om onze relatie vervullend en passievol te laten zijn. Een ander aspect van mij is dat toen ik negentien was mijn vader heel plotseling is overleden. Ik ben lang bezig geweest om dit verlies te verwerken en uiteindelijk is het een deel van mijn zingeving geworden.

Stellen helpen elkaar weer te vinden en een diepe verbinding te ervaren is wat mij drijft. Ik heb leren kijken naar wat de wederzijdse bewegingen en hun oorzaken zijn. Het herkennen en erkennen van emoties die die dynamieken sturen vind ik een mooi en inspirerend proces.

Bij Phoenix Opleidingen heb ik oa de driejarige opleiding tot professioneel begeleider gevolgd. Ik ben als EFT therapeut geschoold volgens de laatste inzichten van Sue Johnson en aangesloten bij Stichting EFT Nederland. Ik ontmoet graag mensen en hoor graag hun unieke persoonlijke verhalen in een sfeer van aandacht. Het geeft me voldoening om de kern te vinden van wat er speelt en stellen te ondersteunen om dieper te verbinden.

Iris

Ik ben getrouwd met Tijn en moeder van drie kinderen. Ik ben een kind van ouders met een psychische problematiek. In mijn relatie met Tijn is dat jarenlang een complicerende factor geweest. Dat heeft te maken met de moeite die ik had om me werkelijk te hechten en veilig te voelen bij met Tijn. Omdat er in mijn jeugd geen veilige hechting mogelijk was, en ik dat niet geleerd heb als jong kind. Heel lang heb ik niet geweten dat ik een KOPP-kind was, omdat mijn ouders beide geen diagnose hadden. KOPP staat voor Kind van Ouders met Psychische Problemen. Door al vanaf mijn twintigste bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling ontdekte ik door de jaren heen steeds meer wat mijn patronen zijn en hoe dit zich uiten in relaties. Wanneer ik het gevoel heb dat iemand teveel van mij wil, dan trek ik me terug. Met Tijn heb ik geleerd om te voelen wat ik nodig heb in de relatie en dat in balans te brengen met wat ik geef en wat ik ontvang. In plaats van heel veel te geven, meer dan goed voor me is, en wanneer de emmer overloopt me terug te trekken en niet meer beschikbaar te zijn. Wat ik elke keer weer zo bijzonder vind is te zien dat hoe we ons als kind hebben kunnen hechten aan onze ouders een blauwdruk is voor de relaties in ons leven. EFT is voor mij, kort gezegd, een herkansing in hechting. Ik vind het ongelooflijk inspirerend om te werken met stellen en bloot te leggen waar de pijn zit. En vervolgens te zien dat zij een nieuwe vorm vinden in zich openen naar elkaar en zich van daaruit opnieuw te hechten.

Het Relatie Atelier

We werken op de laag die er werkelijk toe doet omdat dat leidt tot duurzame verandering. Niet makkelijk, het herstellen van de verbinding gaat gepaard met ongemak en emoties. Dat mag er allemaal zijn en daar begeleiden we jullie doorheen.

Intimiteit en seksualiteit kunnen als dat nodig of gewenst is een thema zijn in de begeleiding. Ze laten heel duidelijk de patronen zien en vormen een gebied waar wellicht veel groei mogelijk is. Van een oorzaak van meningsverschillen kunnen ze veranderen in een bron van energie en liefde. ‘Fix the sex and your relationship will transform’, Esther Perel.

Dat is niet makkelijk, wel diepgaand.

Benieuwd wat we voor jullie kunnen betekenen? Heb je het even moeilijk en wil je sparren? Neem hieronder contact op.

Contact

Wil je meer weten of heb je een vraag? Stuur ons dan een berichtje.
We nemen binnen een werkdag contact met je op.

Ja ik ontvang graag de mini training en relevante updates

Dankjewel! Je ontvangt de training de komende 3 weken per e-mail.